Jste zde

Informace pro rodiče žáků přijatých do hudebního oboru pro školní rok 2023/2024

Gratulujeme vám a vašim dětem k přijetí do základní umělecké školy. Aby váš vstup do nového prostředí proběhl hladce, připravili jsme pro vás několik informací, které se týkají organizace výuky.

Žáci přijatí do předškolní přípravné hudební výchovy (PPHV)

Žáci přijatí do přípravné hudební výchovy (PHV)

Žáci přijatí k výuce hry na nástroj nebo sólového zpěvu

Žáci přijatí k výuce sborového zpěvu (netýká se žáků přípravného studia)

 

Žáci přijatí do předškolní přípravné hudební výchovy (PPHV)

Výuka bude probíhat jedenkrát týdně 45 minut ve třídě č. 203 bez přítomnosti rodičů, a to vždy ve středu od 16:45 do 17:30 hodin. Obsah výuky se v tomto ročníku zaměřuje především na zpěv v pěveckém sboru Písklata. Veškeré informace týkající se organizace výuky obdržíte v prvním zářijovém týdnu e-mailem. Pravidelná výuka započne ve středu 13. září 2023. Nezapomeňte rovněž uhradit úplatu za vzdělávání v základní umělecké škole. Podrobné informace naleznete zde.

 

 

Žáci přijatí do přípravné hudební výchovy (PHV)

Výuka bude probíhat v rozsahu dvou vyučovacích hodin týdně, vždy po dobu 45 minut. Jedna hodina je věnována přípravné hudební výchově (PHV) a je povinná pro všechny žáky, druhá hodina je zaměřena na sborový zpěv v pěveckém sboru Kuřátka a je povinná pro žáky, kteří od září nezačnou navštěvovat hru na hudební nástroj v rozsahu jedné vyučovací hodiny týdně. Výuku PHV a sborového zpěvu lze navázat v jednom dni nebo chodit dvakrát týdně. Zvažte však pečlivě vaše možnosti a síly vašeho dítěte.

Můžete si vybrat jeden ze čtyř možných termínů výuky PHV, jejichž výčet naleznete zde (sekce PHV – přípravný hudební ročník) a jednu ze dvou možností výuky sboru Kuřátka, jejichž výčet je uveden rovněž zde (sekce Pěvecké sbory – Kuřátka). Do vybraného termínu PHV a pěveckého sboru se zapíšete prostřednictvím rezervačního systému. Podrobné informace o způsobu zápisu jsou uvedeny zdeVeškeré informace týkající se organizace výuky obdržíte v prvním zářijovém týdnu e-mailem. Pravidelná výuka započne v pondělí 11. září 2023. Nezapomeňte rovněž uhradit úplatu za vzdělávání v základní umělecké škole. Podrobné informace naleznete zde.

 

 

Žáci přijatí k výuce hry na nástroj nebo sólového zpěvu

Vzdělávání probíhá zpravidla dvě vyučovací hodiny v týdnu. Jedna hodina je věnována výuce hry na nástroj nebo sólového zpěvu (tato hodina může být případně rozdělena na dvě části), druhá hodina je výuka hudební nauky, která je povinná pro všechny žáky 1. – 5. ročníku I. stupně a přípravného ročníku II. stupně. Rozvrh výuky hry na nástroj nebo sólového zpěvu je třeba domluvit individuálně na informační schůzce, která se uskuteční v pondělí 4. září 2023 od 14:00 do 17:00 ve třídách jednotlivých učitelů. Termín výuky hudební nauky si můžete vybrat z několika možností, jejichž výčet je uveden zde. Do vybraného termínu se zapíšete prostřednictvím rezervačního systému. Podrobné informace o způsobu zápisu jsou uvedeny zde. Vyučování hry na nástroj a sólového zpěvu začíná v úterý 5. září 2023, výuka hudební nauky v pondělí 11. září 2023. Nezapomeňte rovněž uhradit úplatu za vzdělávání v základní umělecké škole. Podrobné informace naleznete zde.

 

 

Žáci přijatí k výuce sborového zpěvu (netýká se žáků přípravného studia)

Výuka má v tomto případě drobné odlišnosti dle toho, do kterého oddělení pěveckého sboru byli žáci zařazeni:

Pěvecký sbor Kuřátka: Výuka probíhá jedenkrát týdně po dobu 45 minut ve třídě č. 203. Můžete si vybrat jednu ze dvou možností výuky sboru Kuřátka, jejichž výčet je uveden zde (sekce Pěvecké sbory – Kuřátka). Do vybraného termínu se zapíšete prostřednictvím rezervačního systému. Podrobné informace o způsobu zápisu jsou uvedeny zde

Pěvecký sbor Sýkorky: Výuka probíhá jedenkrát týdně po dobu 70 minut ve třídě č. 203, a to vždy v úterý od 14:20 do 15:30 hodin.

Pěvecký sbor Skřivánci: Výuka probíhá dvakrát týdně, v úterý a čtvrtek, vždy od 15:40 do 16:50 hodin ve třídě č. 203. Doporučenou součástí předmětu sborový zpěv je individuální hlasová výchova, která probíhá před nebo po hodině sboru, 25 minut jedenkrát za měsíc v učebně č. 107 nebo č. 203.

Pěvecký sbor Slavíčci: Výuka probíhá dvakrát týdně, a to v úterý od 17:00 do 18:30 a ve čtvrtek od 17:00 do 18:55 ve třídě č. 203. Doporučenou součástí předmětu sborový zpěv je individuální hlasová výchova, která probíhá před nebo po hodině sboru, 25 minut jedenkrát za měsíc v učebně č. 107 nebo č. 203.

Povinnou součástí vzdělávání je hudební nauka. Termín výuky hudební nauky si můžete vybrat z několika možností, jejichž výčet je uveden zde. Do vybraného termínu se zapíšete prostřednictvím rezervačního systému. Podrobné informace o způsobu zápisu jsou uvedeny zde.Vyučování sborového zpěvu a hudební nauky začíná v pondělí 11. září 2023. Nezapomeňte rovněž uhradit úplatu za vzdělávání v základní umělecké škole. Podrobné informace naleznete zde.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer