Jste zde

Přijímací řízení pro školní rok 2024/2025

Vážení zájemci o studium,

rádi bychom Vás informovali, že přijímací řízení pro školní rok 2023/2024 proběhne ve dnech 15. – 21. května 2024. Chcete-li se stát žáky naší školy, věnujte prosím pozornost následujícím informacím:

Zájemci o hudební obor, kterým bude k 31. 8. 2024 alespoň pět let a méně než sedm let

Zájemci o hudební obor, kterým bude k 31. 8. 2024 alespoň sedm let

Zájemci o literárně-dramatický obor, kterým bude k 31. 8. 2024 alespoň šest let

Zájemci o taneční obor, kterým bude k 31. 8. 2024 alespoň pět let

Zájemci o výtvarný obor, kterým bude k 31. 8. 2024 alespoň pět let

 

Zájemci o hudební obor, kterým bude k 31. 8. 2024 alespoň pět let a méně než sedm let

Pro tyto děti je určeno přípravné studium hudebního oboru. Výuka probíhá vždy v odpoledních hodinách v rozsahu jedné až dvou vyučovacích hodin týdně dle věku dítěte. Náplní výuky je komplexní rozvoj hudebního talentu a sborový zpěv. V průběhu přípravného studia si žáci volí hudební nástroje, kterým se budou v budoucnu věnovat. Kritéria, která by mělo dítě pro přijetí splnit, naleznete ZDE. Máte-li o tento obor zájem, vyplňte přihlášku, kterou naleznete ZDE. Ve formuláři přihlášky uveďte jako obor Hudební a studijní zaměření Přípravná hudební výchova (nikoli hudební nástroj, ten si žáci volí až v průběhu studia!). Současně si zvolíte i termín přijímacího řízení, který Vám nejvíce vyhovuje. Uzávěrka příjmu přihlášek je 13. 5. 2024 v 23:59 hodin nebo po naplnění kapacity rezervačního systému. Čas potřebný pro vykonání přijímacího řízení je cca deset minut. Vzdělávání v základní umělecké škole se uskutečňuje za úplatu. Aktuálně platný ceník úplaty naleznete ZDE. Pokud se rozhodnete Vaši přihlášku z jakéhokoli důvodu zrušit, informujte nás o tom prosím e-mailem zaslaným na adresu info@zusklapkova.cz. Uvolníte tak místo dalším případným zájemcům.

 

Zájemci o hudební obor, kterým bude k 31. 8. 2024 alespoň sedm let

Zájemci o studium v tomto věku si mohou vybrat jedno z následujících studijních zaměření: hra na akordeon, baskytaru, bicí nástroje, fagot, hoboj, housle, keyboard (elektronický klavír), klarinet, klavír, kontrabas, kytaru (klasickou), lesní roh, pozoun, příčnou flétnu, saxofon, tenor, trubku, violu, violoncello, zobcovou flétnu, sólový zpěv nebo sborový zpěv.  Výuka probíhá vždy v odpoledních hodinách v rozsahu dvou vyučovacích hodin týdně. Jedna hodina je věnována hře na nástroj nebo zpěvu, druhá hudební nauce. Kritéria, která by mělo dítě pro přijetí splnit, naleznete ZDE. Máte-li o tento obor zájem, vyplňte přihlášku, kterou naleznete ZDE. Ve formuláři přihlášky uveďte jako obor Hudební a jako studijní zaměření hudební nástroj, který jste si vybrali. Současně si zvolíte i termín přijímacího řízení, který Vám nejvíce vyhovuje. Uzávěrka příjmu přihlášek je 13. 5. 2024 v 23:59 hodin nebo po naplnění kapacity rezervačního systému. Čas potřebný pro vykonání přijímacího řízení je cca deset minut. Vzdělávání v základní umělecké škole se uskutečňuje za úplatu. Aktuálně platný ceník úplaty naleznete ZDE Pokud se rozhodnete Vaši přihlášku z jakéhokoli důvodu zrušit, informujte nás o tom prosím e-mailem zaslaným na adresu info@zusklapkova.cz. Uvolníte tak místo dalším případným zájemcům. 

 

Zájemci o literárně-dramatický obor, kterým bude k 31. 8. 2024 alespoň šest let

Vzdělávání v literárně-dramatickém oboru školy se zaměřuje na jevištní pohyb, přednes, dramatickou výchovu a kultivaci verbálního projevu žáků. Výuka probíhá vždy v odpoledních hodinách v rozsahu dvou až tří vyučovacích hodin týdně dle věku dítěte. Kritéria, která by mělo dítě pro přijetí splnit, naleznete ZDE. Máte-li o tento obor zájem, vyplňte přihlášku, kterou naleznete ZDE. Ve formuláři přihlášky uveďte jako obor Literárně-dramatický a jako studijní rovněž Literárně-dramatický obor. Současně si zvolíte i termín přijímacího řízení, který Vám nejvíce vyhovuje. Uzávěrka příjmu přihlášek je 13. 5. 2024 v 23:59 hodin nebo po naplnění kapacity rezervačního systému. Čas potřebný pro vykonání přijímacího řízení je cca patnáct minut. Vzdělávání v základní umělecké škole se uskutečňuje za úplatu. Aktuálně platný ceník úplaty naleznete ZDE. Pokud se rozhodnete Vaši přihlášku z jakéhokoli důvodu zrušit, informujte nás o tom prosím e-mailem zaslaným na adresu info@zusklapkova.cz. Uvolníte tak místo dalším případným zájemcům. 

 

Zájemci o taneční obor, kterým bude k 31. 8. 2024 alespoň pět let

Taneční obor školy se zaměřuje především na moderní výrazový tanec. Výuka probíhá vždy v odpoledních hodinách v rozsahu dvou až tří vyučovacích hodin týdně dle věku dítěte. Kritéria, která by mělo dítě pro přijetí splnit, naleznete ZDE. Máte-li o tento obor zájem, vyplňte přihlášku, kterou naleznete ZDE. Ve formuláři přihlášky uveďte jako obor Taneční a jako studijní rovněž Taneční obor. Současně si zvolíte i termín přijímacího řízení, který Vám nejvíce vyhovuje. Uzávěrka příjmu přihlášek je 13. 5. 2024 v 23:59 hodin nebo po naplnění kapacity rezervačního systému. Čas potřebný pro vykonání přijímacího řízení je cca patnáct minut. Vzdělávání v základní umělecké škole se uskutečňuje za úplatu. Aktuálně platný ceník úplaty naleznete ZDE. Pokud se rozhodnete Vaši přihlášku z jakéhokoli důvodu zrušit, informujte nás o tom prosím e-mailem zaslaným na adresu info@zusklapkova.cz. Uvolníte tak místo dalším případným zájemcům. 

 

Zájemci o výtvarný obor, kterým bude k 31. 8. 2024 alespoň pět let

Žáci výtvarného oboru se v průběhu studia věnují plošné a prostorové tvorbě – malbě, grafice, keramice atd. Výuka probíhá vždy v odpoledních hodinách v rozsahu tří vyučovacích hodin týdně. Kritéria, která by mělo dítě pro přijetí splnit, naleznete ZDE. Máte-li o tento obor zájem, vyplňte přihlášku, kterou naleznete ZDE. Ve formuláři přihlášky uveďte jako obor Výtvarný a jako studijní rovněž Výtvarný obor. Současně si zvolíte i termín přijímacího řízení, který Vám nejvíce vyhovuje. Uzávěrka příjmu přihlášek je 13. 5. 2024 v 23:59 hodin nebo po naplnění kapacity rezervačního systému. Čas potřebný pro vykonání přijímacího řízení je cca šedesát minut. Vzdělávání v základní umělecké škole se uskutečňuje za úplatu. Aktuálně platný ceník úplaty naleznete ZDEPokud se rozhodnete Vaši přihlášku z jakéhokoli důvodu zrušit, informujte nás o tom prosím e-mailem zaslaným na adresu info@zusklapkova.cz. Uvolníte tak místo dalším případným zájemcům. 

 

Podrobné informace o náplni jednotlivých studijních zaměření naleznete ve Školním vzdělávacím programu. Ke studiu nepřijímáme zájemce, kterým bude k 31. 8. 2024 osmnáct a více let.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer